Φαρμακευτικός Σύλλογος Ιωαννίνων

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Τετάρτη, 24 Φεβρουάριος 2016 13:40

Αριθμ. Πρωτ. 365                                                             Αθήνα, 16/2/2016

ΠΡΟΣ

ΕΟΠΥΥ

-      Γραφείο Προέδρου                              κ . Σωτήρη Μπερσίμη

-      Οικονομική Δ/νση  

        Υπόψη κ. Μπαρούς

Κοινοποίηση:

Φαρμακευτικούς Συλλόγους

της Χώρας

Ο Πανελλήνιος  φαρμακευτικός Σύλλογος έχει γίνει δέκτης πολλών καταγγελιών φαρμακοποιών οι οποίοι βρίσκονται ξαφνικά υπόλογοι έναντι των φορολογικών αρχών, και συγκεκριμένα καλούνται να πληρώσουν προσαυξήσεις για τα ποσά των παρακρατήσεων ρυθμισμένων δόσεων τους,   που αποδίδονται από τον ΕΟΠΥΥ στις τοπικές ΔΟΥ με εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις.

Σε  επικοινωνία μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς , διαπιστώσαμε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην καθυστέρηση καταχώρησης των παρακρατήσεων εκ μέρους της Τράπεζας , λόγω όμως της μορφής του αρχείου που στέλνεται σε αυτήν από τον ΕΟΠΥΥ.

Επειδή είναι αδιανόητο οι φαρμακοποιοί να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα για παρακρατήσεις που ήδη έχουν γίνει,  να καθυστερούν να αποδίδονται στις αρμόδιες αρχές  για λόγους που δεν τους αφορούν.  

Ζητούμε την παρέμβασή σας για την  άμεση επίλυση του θέματος αυτού και σας γνωστοποιούμε  ότι ήδη έχει ενημερωθεί η νομική υπηρεσία του ΠΦΣ , για την άσκηση οποιονδήποτε μέτρων κριθούν αναγκαία για την προστασία των Φαρμακοποιών.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                          ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

 

Ο Πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

"Δυστυχώς για μία ακόμη φορά προσβάλλεται βάναυσα η αρχή της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της ασφάλειας των συναλλαγών, την οποία επιτάσσει το Συνταγματικό Κράτος Δικαίου μας. 
 
Δεν κατανοούμε γιατί οι καθυστερήσεις ενός ασφαλιστικού φορέα, όπως είναι ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να δημιουργούν προβλήματα στους φαρμακοποιούς που εκχώρησαν νόμιμα τις απαιτήσεις τους από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. 
 
Τα "ραβασάκια" που τους στέλνονται από το Ελληνικό Δημόσιο λόγω αυτής της καθυστέρησης των πιστώσεων σε φαρμακοποιούς γεννά εύλογα ερωτήματα για την ευνομούμενη πολιτεία μας και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ταλανίζουν κάθε έννοια ασφάλειας των συναλλαγών και κατ' επέκταση δημιουργούν προβλήματα στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα των διοικούμενων και φορολογούμενων ομάδων του πληθυσμού μας και εναντιώνονται σε κάθε έννοια αναπτυξιακής πορείας της χώρας μας. Ως εδώ και μη παρέκει!" 
 
 

Επικοινωνία

Φ.Σ. Ιωαννίνων
Γεωργίου Παπανδρέου 2
45221, Ιωάννινα
τηλ. 26510 26758
info@fsioanninon.gr
Βρείτε μας στον χάρτη

Ημερολόγιο

September 2023
S M T W T F S
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Είσοδος μελώνetesta-logo

Σχεδιασμός και κατασκευή ιστότοπου k-provoli
Ermis
Ειδήσεις, marketing και εκπαίδευση για το φαρμακείο και τον φαρμακοποιό | Κάρτα πελάτη για το φαρμακείο